Heerenveen haalt opgelucht adem.

9 oktober 2019

Heel Friesland maakte zich toch wel even soargen. Gelukkig totaal voor niks. Niet nodig. Mensen zagen een hijskraan. Om de oranje-zwarte letters van het dak te takelen. Letters die zo veel betekenen, zo lang al. Net zo'n ijzersterk begrip als het Abe Lenstra Stadion, de Epke Zonderland Turnhal, Thialf, koninklijk bos Oranjewoud, Museum Belvédère. Toevallig ook allemaal bij ons in de buurt. Letters waarbij je meteen denkt aan een vorstelijk kerstdiner, een warm bruiloftsfeest om de rest van je leven aan terug te denken, een powerlunch, zomaar een prinsheerlijk etentje voor twee, als kroon op een mooi weekend. Omdat je het verdiend had.

Even was er paniek - gaan we hier nu ook al wokken of sushi eten? Duidelijk niet!
De Koningshof is en blijft het uitgelezen adres voor buitengewoon goed en ouderwets lekker eten, uit alle windstreken en uit Beppe's kookboek. "Hier wordt niks met een pincet op een bord gelegd." Je TomTom hoef je niet opnieuw in te stellen, verder verandert er nogal wat.
Het interieur krijgt een nieuwe stijl, nieuwe indeling, nieuw alles. Er komt zelfs een nieuwe naam en een splinternieuw logo op het dak en op de menukaart. Geen gekkigheid, gewoon weer iets voor gasten met een goede smaak, iets heel koninklijks - meer zeggen we nog even niet. En ja, hij heeft een baard! Net als Willem-Alexander. Dat was toch ook even wennen eerst?!

Terug naar overzicht